Tortilla aromată

Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal
O rețetă rapidă cu produse locale și de sezon, perfectă pentru a folosi și legumele ramase din camară.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
Cartofi fierți
5
Ouă
Pătrunjel
Lapte BONI
Boia picantă
Ardei capia
Oțet balsamic
Ulei de floarea soarelui PENNY
Muștar PENNY
Sare, Piper
Usturoi

Mod de preparare

1
Tăiem cartofii fierți în rondele subțiri
2
Îi condimentăm cu sare și piper
3
Între timp, punem ardeii la copt
4
Ceapa o tăiem julien și o rumenim în tigaie la foc încet
5
Batem cele 5 ouă cu 3-4 linguri de lapte BONI
6
Adăugăm sare, boia iute, piper și pătrunjel
7
Adăugăm peste ceapă un gogoșar tăiat mărunt
8
Amestecul din tigaie îl adăugăm peste cartofii tăiați rondele
9
Condimentăm cu sare și piper și amestecăm
10
Adăugăm ouăle peste salată
11
Într-o tigaie punem la încins puțin ulei
12
Adăugăm amestecul de ouă, cartofi și ceapă
13
Lăsăm la foc încet 5-6 minute
14
Le mai ținem pe foc fără să amestecăm, cât să iasă ca o plăcintă
15
Le răsturnăm pe o farfurie și după punem tortilla înapoi în tigaie să o rumenim și pe partea cealaltă
16
Preparăm o vinegretă din: oțet balsmic, ulei de floarea soarelui PENNY și puțin muștar
17
Condimentăm cu sare, piper și un praf de zahăr
18
Curățăm ardeii copți de coajă și de semințe și îi tăiem felii subțiri
19
Adăugăm peste ardeii copți vinegreta
20
Adăugăm puțin usturoi tocat
21
Adăugăm câteva frunze de pătrunjel