Cartofi dulci cu piept de pui

Gata în
45 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Fel principal
Prânzul perfect pentru micii sportivi. Și nu numai!

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

5
cartofi dulci
Ulei de măsline San Fabio
Cimbru
Rozmarin
1 căpățână
usturoi
500 g
piept de pui Hanul Boieresc
Sare
Piper
1
lămâie
3
cepe
Unt
Prosciutto Crudo San Fabio
Grana Padano San Fabio
150 g
iaurt
Mărar proaspăt

Mod de preparare

1
Spălăm cartofii dulci.
2
Îi punem întregi într-un vas termorezistent
3
Adăugăm puțin ulei de măsline San Fabio
4
Condimentăm cu cimbru și rozmarin
5
Zdrobim 4-5 căței de usturoi și îi punem lângă cartofi
6
Punem cartofii la cuptor timp de 20 min.
7
Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper
8
Adăugăm puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie
9
Zdrobim câtiva căței de usturoi și îi punem peste pui
10
Lăsăm puiul puțin la macerat, la temperatura camerei
11
Tăiem ceapa julienne
12
Încingem puțin ulei într-o tigaie
13
Punem ceapa la călit
14
Adăugăm un cățel de usturoi întreg
15
Adăugăm puțină apă peste ceapă
16
Condimentăm cu sare și piper
17
Adăugăm puțin unt
18
Adăugăm peste ceapa călită prosciutto crudo San Fabio rupt în fâșii
19
Scoatem cățelul de usturoi din tigaie
20
Scoatem ceapa într-un bol.
21
Scoatem cartofii de la cuptor și îi tăiem în sferturi.
22
În aceeași tigaie adăugăm puțin ulei.
23
Punem cartofii în tigaie și mai adăugăm puțin ulei
24
Condimentăm cu verdeață, sare și piper
25
Adăugăm un cățel de usturoi zdrobit peste cartofi
26
Scoatem cartofii pe o farfurie
27
Într-o tigaie încingem puțin ulei
28
Punem pieptul de pui în tigaie
29
Adăugăm puțin unt în tigaie
30
Scoatem puiul din tigaie și punem din nou cartofii
31
Punem peste cartofi amestecul de ceapă și prosciutto
32
Radem Grana Padano San Fabio deasupra
33
Punem la cuptor 1‒2 minute ca să se topească brânza
34
Amestecăm iaurtul cu puțin mărar
35
Adăugăm zeamă de lamâie
36
Condimentăm cu sare și piper
37
Adăugăm ulei de măsline
38
Peste cartofii scoși de la cuptor adăugăm câteva felii de pui
39
Adăugăm și o jumătate de lămâie