Chec cu iaurt și bezea


Mod de preparare
20 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 7
    ouă
  • 270 g
    zahăr
  • 150 g
    iaurt BONI
  • 150 g
    făină
  • 5 g
    drojdie uscată
  • ulei de floarea soarelui
  • 150 g
    migdale
  • 1
    lămâie
  • 150 5
    fructe de pădure
  • mentă proaspătă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-un bol punem făină și un praf de sare
  2. Etapă de gătit
    Separat batem 2 ouă
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm zahărul și amestecăm
  4. Etapă de gătit
    În iaurtul BONI se pune drojdia uscată și se amestecă
  5. Etapă de gătit
    În bolul cu făină, punem cele 2 ouă cu zahăr și iaurtul amestecat cu drojdia
  6. Etapă de gătit
    Aluatul trebuie să fie destul de moale
  7. Etapă de gătit
    Se pasează migdalele până ajung aproape la consistența de făină
  8. Etapă de gătit
    Se amestecă făina de migdale cu aluatul și se încorporează uleiul
  9. Etapă de gătit
    Se pune amestecul într-o tavă tapetată cu unt și făină
  10. Etapă de gătit
    Se pune la cuptor pentru cca 30 de minute la 180 de grade Celsius
  11. Etapă de gătit

    Se lasă checul puțin la răcit


  12. Etapă de gătit
    Se separă albușurile de la 5 ouă de gălbenușuri, iar albușurile se bat cu 120g zahăr până devin spumă și, la sfârșit, se adaugă puțină lămâie
  13. Etapă de gătit

    Într-un bol amestecăm fructele de pădure cu zahăr si puțină lămâie


  14. Etapă de gătit
    Adăugăm peste chec bezeaua, amestecul de fructe de pădure și puțină mentă proaspătă tocată