Colțunași dulci


Gata în
45 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Desertul perfect pentru mici și mari de Moș Nicolae - colțunașii dulci.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 pachet
    curmale
  • 250 g
    făină
  • 200 g
    unt 82% grăsime
  • 1 praf
    sare
  • 2 linguri
    zahăr
  • 1
    păstaie de vanilie
  • Scorțișoară
  • 2
    mere
  • 1
    gălbenuș de ou
  • Câteva nuci
  • Cafea Selection
  • Puțină apă
  • 1 praf
    sare

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Facem foietajul: punem făina în robotul de bucătărie cu untul rece și praful de sare
  2. Etapă de gătit
    După ce se omogenizează, adăugam și puțină apă și amestecăm pana se omogenizează
  3. Etapă de gătit
    Ingredientele se pot amesteca și cu telul clasic
  4. Etapă de gătit
    Cand compoziția e omogenizată complet adaugăm și puțin zahăr (1 lingură bună) și amestecăm din nou până se topește zahărul.
  5. Etapă de gătit
    Punem făina într-un bol și scoatem coca în el
  6. Etapă de gătit
    Amestecăm coca cu făina până se leagă complet
  7. Etapă de gătit
    O lăsăm să se odihnească la frigider, acoperită cu o folie de plastic
  8. Etapă de gătit
    Curățăm curmalele de sâmburi (1 pachet)
  9. Etapă de gătit
    Tocăm curmalele mărunt până se transforma într-o pastă
  10. Etapă de gătit
    Curățăm merele de coajă
  11. Etapă de gătit
    Tocăm merele în bucățele foarte mici
  12. Etapă de gătit
    Adăugăm merele tocate peste curmale
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm un praf de scorțișoară, păstaia de vanilie curățată și un pic de zahăr
  14. Etapă de gătit
    Amestecăm foarte bine
  15. Etapă de gătit
    Tocăm 5-6 miezuri de nucă și adăugam peste umplutura cu curmale și mere
  16. Etapă de gătit
    Presărăm făină pe masă, întindem coca foarte bine
  17. Etapă de gătit
    Întindem coca și tăiem forme rotunde, cu un pahar sau castron mic
  18. Etapă de gătit
    Adăugam umplutura în fiecare colțunaș, legăm cu furculița pe margine
  19. Etapă de gătit
    Punem hârtie de copt în tavă și punem colțunașii
  20. Etapă de gătit
    Batem 2 gălbenușuri de ouă cu o pensula, adăugam un strop de apă și ungem colțunașii
  21. Etapă de gătit
    Presărăm zahărul peste colțunași și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 de min.