Colțunași dulci

Gata în
45 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert
Desertul perfect pentru mici și mari de Moș Nicolae - colțunașii dulci.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
1 pachet
curmale
250 g
făină
200 g
unt 82% grăsime
1 praf
sare
2 linguri
zahăr
1
păstaie de vanilie
Scorțișoară
2
mere
1
gălbenuș de ou
Câteva nuci
Cafea Selection
Puțină apă
1 praf
sare

Mod de preparare

1
Facem foietajul: punem făina în robotul de bucătărie cu untul rece și praful de sare
2
După ce se omogenizează, adăugam și puțină apă și amestecăm pana se omogenizează
3
Ingredientele se pot amesteca și cu telul clasic
4
Cand compoziția e omogenizată complet adaugăm și puțin zahăr (1 lingură bună) și amestecăm din nou până se topește zahărul.
5
Punem făina într-un bol și scoatem coca în el
6
Amestecăm coca cu făina până se leagă complet
7
O lăsăm să se odihnească la frigider, acoperită cu o folie de plastic
8
Curățăm curmalele de sâmburi (1 pachet)
9
Tocăm curmalele mărunt până se transforma într-o pastă
10
Curățăm merele de coajă
11
Tocăm merele în bucățele foarte mici
12
Adăugăm merele tocate peste curmale
13
Adăugăm un praf de scorțișoară, păstaia de vanilie curățată și un pic de zahăr
14
Amestecăm foarte bine
15
Tocăm 5-6 miezuri de nucă și adăugam peste umplutura cu curmale și mere
16
Presărăm făină pe masă, întindem coca foarte bine
17
Întindem coca și tăiem forme rotunde, cu un pahar sau castron mic
18
Adăugam umplutura în fiecare colțunaș, legăm cu furculița pe margine
19
Punem hârtie de copt în tavă și punem colțunașii
20
Batem 2 gălbenușuri de ouă cu o pensula, adăugam un strop de apă și ungem colțunașii
21
Presărăm zahărul peste colțunași și băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 20 - 25 de min.