Compot de pere pentru iarnă


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    pere
  • biscuiți Petit Beurre
  • unt
  • zahăr
  • alune de pădure
  • baton de scorțișoară
  • anason
  • vanilie
  • horincă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Sfărâmăm alunele în blender
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm biscuiți peste alune și îi sfărâmăm
  3. Etapă de gătit
    Într-un bol amestecăm alunele, biscuții cu untul
  4. Etapă de gătit
    Întindem amestecul într-o tavă cu foaie de copt
  5. Etapă de gătit
    Introducem la cuptor timp de 10 minute, apoi lăsăm să sa răcească
  6. Etapă de gătit
    Punem zahărul la topit într-o cratiță
  7. Etapă de gătit
    Stingem cu apă
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm vanilie, un baton de scorțișoară, 2 steluțe de anason
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm să dea în clocot
  10. Etapă de gătit
    Punem capacul, luăm de pe foc și lăsăm la infuzat
  11. Etapă de gătit
    Curățăm perele de coajă și de cotor
  12. Etapă de gătit
    Tăiem perele în bucăți mai mari
  13. Etapă de gătit
    Le punem în apă ca să nu se oxideze
  14. Etapă de gătit
    Adăugăm perele în sirop
  15. Etapă de gătit
    Punem capacul și lăsăm la infuzat o oră
  16. Etapă de gătit
    Într-o tigaie topim unt
  17. Etapă de gătit
    Scoatem perele din compot și le tragem în unt
  18. Etapă de gătit
    Turnăm horincă și flambăm
  19. Etapă de gătit
    Adăugăm sirop și lăsăm la foc mare
  20. Etapă de gătit
    Pe o farfurie punem câteva bucăți de pere
  21. Etapă de gătit
    Turnăm sirop din tigaie
  22. Etapă de gătit
    Presărăm biscuiții amestecați cu alune