Compot de pere pentru iarnă

Gata în
60 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
1 kg
pere
biscuiți Petit Beurre
unt
zahăr
alune de pădure
baton de scorțișoară
anason
vanilie
horincă

Mod de preparare

1
Sfărâmăm alunele în blender
2
Adăugăm biscuiți peste alune și îi sfărâmăm
3
Într-un bol amestecăm alunele, biscuții cu untul
4
Întindem amestecul într-o tavă cu foaie de copt
5
Introducem la cuptor timp de 10 minute, apoi lăsăm să sa răcească
6
Punem zahărul la topit într-o cratiță
7
Stingem cu apă
8
Adăugăm vanilie, un baton de scorțișoară, 2 steluțe de anason
9
Lăsăm să dea în clocot
10
Punem capacul, luăm de pe foc și lăsăm la infuzat
11
Curățăm perele de coajă și de cotor
12
Tăiem perele în bucăți mai mari
13
Le punem în apă ca să nu se oxideze
14
Adăugăm perele în sirop
15
Punem capacul și lăsăm la infuzat o oră
16
Într-o tigaie topim unt
17
Scoatem perele din compot și le tragem în unt
18
Turnăm horincă și flambăm
19
Adăugăm sirop și lăsăm la foc mare
20
Pe o farfurie punem câteva bucăți de pere
21
Turnăm sirop din tigaie
22
Presărăm biscuiții amestecați cu alune