Cornulețe cu untură și dulceață


Mod de preparare
30 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    făină
  • untură
  • zahăr pudră
  • sare
  • drojdie
  • coajă de lămâie
  • dulceață UAUU! de mere, pere cu lavandă
  • Smântână Hanul Boieresc
  • 2
    ouă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem făina într-un bol și adăugăm un vârf de cuțit de sare
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm 1-2 linguri de zahăr pudră
  3. Etapă de gătit

    Amestecăm drojdia cu smântâna și lăsăm amestecul să se „odihnească” câteva minute


  4. Etapă de gătit
    Încorporăm untura cu făina
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm 2-3 linguri din smântâna amestecată cu drojdie
  6. Etapă de gătit
    Ca să se lege foarte bine, mai adăugăm puțină untură
  7. Etapă de gătit
    Lăsăm aluatul la frigider 10 - 15 minute
  8. Etapă de gătit
    Între timp, încălzim cuptorul
  9. Etapă de gătit
    Întindem aluatul pe o bucată de hârtie de copt
  10. Etapă de gătit
    Tăiem pătrățele de aluat
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm dulceața UAUU! de mere, pere cu lavandă
  12. Etapă de gătit
    Spargem ouăle și le batem bine
  13. Etapă de gătit
    Lipim colțurile cu amestecul de ouă
  14. Etapă de gătit

    Ungem fiecare cornuleț cu ou


  15. Etapă de gătit

    Punem cornulețele la cuptor, la 180 de grade, în jur de 20 de minute


  16. Etapă de gătit
    Ornăm cu zahăr pudră