
Cornulețe cu untură și dulceață
Mod de preparare
30 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Desert
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 g
făină
untură
zahăr pudră
sare
drojdie
coajă de lămâie
dulceață UAUU! de mere, pere cu lavandă
Smântână Hanul Boieresc
2
ouă
Mod de preparare
1
Punem făina într-un bol și adăugăm un vârf de cuțit de sare
2
Adăugăm 1-2 linguri de zahăr pudră
3
Amestecăm drojdia cu smântâna și lăsăm amestecul să se „odihnească” câteva minute
4
Încorporăm untura cu făina
5
Adăugăm 2-3 linguri din smântâna amestecată cu drojdie
6
Ca să se lege foarte bine, mai adăugăm puțină untură
7
Lăsăm aluatul la frigider 10 - 15 minute
8
Între timp, încălzim cuptorul
9
Întindem aluatul pe o bucată de hârtie de copt
10
Tăiem pătrățele de aluat
11
Adăugăm dulceața UAUU! de mere, pere cu lavandă
12
Spargem ouăle și le batem bine
13
Lipim colțurile cu amestecul de ouă
14
Ungem fiecare cornuleț cu ou
15
Punem cornulețele la cuptor, la 180 de grade, în jur de 20 de minute
16
Ornăm cu zahăr pudră