Cheesecake cu struguri


Mod de preparare
30 min
Gata în
90 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
O pungă de madeleine simple (brioșe)
1
O lingură de unt
300 g
Zahăr
1
Baton de la vanilie
5
ouă
1 cutie
cremă de brânză
1
lămâie
gem / dulceață de gutui
struguri albi și roșii
50 g
unt

Mod de preparare

1
Punem brioșele în blender.
2

Amestecăm cu o lingură de unt.


3

Adăugăm o lingură de zahăr și puțină vanilie.


4

Umezim o hârtie de copt și tapetăm forma de copt.


5
Răsturnăm amestecul în formă.
6

Presăm/nivelăm amestecul cu fundul unui pahar.

7

Separăm albușurile de gălbenușuri.


8
Albușurile se bat spumă.
9

Amestecăm crema de brânză cu 7-8 linguri de zahăr și omogenizăm bine.

10

Presărăm coajă de lamâie.


11

Adăugăm și zeama de la o jumătate de lamâie.


12

Incorporăm gălbenușurile.


13

Omogenizăm bine până se topește zahărul.


14

Adăugăm albușurile spumă și le incorporăm amestecând încet, de jos în sus.


15

Peste blat întindem dulceață sau gem de gutui.


16
Răsturnăm deasupra amestecu de cremă de brânză.
17

Punem la cuptor timp de o oră, la 150 de grade.


18

Tăiem boabele de struguri în jumătăți și scoatem sâmburii.


19

Pe o tavă întindem hărtie de copt.


20

Punem strugurii pe tavă.


21

Picurăm miere pe deasupra și puțin unt.


22
Punem tava la cuptor timp de 5 – 10 minute.
23
Scoatem cheese cake-ul din cuptor și îl lăsăm să se răcească.
24
Punem strugurii deasupra.