Cremă de zăhar ars cu fistic


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1
portocală
1
lămâie
180 g
zahăr pudră
300 g
ricotta
150 g
mascarpone
vanilie proaspăt
2
ouă
unt
fistic

Mod de preparare

1
Radem coaja de la o portocală și de la o lămâie
2
Stoarcem zeama de la o portocală
3
Stoarcem zeama de la o lămâie
4
Tăiem o portocală în bucățele
5
Amestecăm ricotta cu mascarpone
6
Adăugăm 70g zahăr
7
Adăugăm coaja de lămâie și portocală
8
Adăugăm vanilie
9
Amestecăm până se omogenizează
10
Adăugăm 2 ouă întregi și amestecăm compoziția
11
Amestecăm bine cu un tel
12
Ungem formele cu unt
13
Turnăm compoziția în forme
14
Punem formele la cuptor timp de 30 min, la 150 grade
15
Punem 110 g de zahăr într-o cratiță, la topit
16
Amestecăm cu un tel
17
Adăugăm zeamă de portocală și puțină zeamă de lămâie
18
Adăugăm puțină apă și amestecăm
19
Punem și tija de vanilie ca să aromatizăm caramelul
20
Punem bucățile de portocală și le lăsăm puțin să fiarbă în sosul de zahăr
21
Scoatem bucățile de portocală
22
Luăm sosul de pe foc
23
Adăugăm o lingură de un peste sosul de zahăr și amestecăm
24
Lăsăm să se răcească
25
Scoatem formele de la cuptor
26
Adăugăm sirop de zahăr
27
Ornăm cu bucățile de portocală
28
Curățăm fisticul și îl sfărâmăm
29
Adăugăm fisticul peste crema caramel