Cremă de zăhar ars cu fistic


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    portocală
  • 1
    lămâie
  • 180 g
    zahăr pudră
  • 300 g
    ricotta
  • 150 g
    mascarpone
  • vanilie proaspăt
  • 2
    ouă
  • unt
  • fistic

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Radem coaja de la o portocală și de la o lămâie
  2. Etapă de gătit
    Stoarcem zeama de la o portocală
  3. Etapă de gătit
    Stoarcem zeama de la o lămâie
  4. Etapă de gătit
    Tăiem o portocală în bucățele
  5. Etapă de gătit
    Amestecăm ricotta cu mascarpone
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm 70g zahăr
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm coaja de lămâie și portocală
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm vanilie
  9. Etapă de gătit
    Amestecăm până se omogenizează
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm 2 ouă întregi și amestecăm compoziția
  11. Etapă de gătit
    Amestecăm bine cu un tel
  12. Etapă de gătit
    Ungem formele cu unt
  13. Etapă de gătit
    Turnăm compoziția în forme
  14. Etapă de gătit
    Punem formele la cuptor timp de 30 min, la 150 grade
  15. Etapă de gătit
    Punem 110 g de zahăr într-o cratiță, la topit
  16. Etapă de gătit
    Amestecăm cu un tel
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm zeamă de portocală și puțină zeamă de lămâie
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină apă și amestecăm
  19. Etapă de gătit
    Punem și tija de vanilie ca să aromatizăm caramelul
  20. Etapă de gătit
    Punem bucățile de portocală și le lăsăm puțin să fiarbă în sosul de zahăr
  21. Etapă de gătit
    Scoatem bucățile de portocală
  22. Etapă de gătit
    Luăm sosul de pe foc
  23. Etapă de gătit
    Adăugăm o lingură de un peste sosul de zahăr și amestecăm
  24. Etapă de gătit
    Lăsăm să se răcească
  25. Etapă de gătit
    Scoatem formele de la cuptor
  26. Etapă de gătit
    Adăugăm sirop de zahăr
  27. Etapă de gătit
    Ornăm cu bucățile de portocală
  28. Etapă de gătit
    Curățăm fisticul și îl sfărâmăm
  29. Etapă de gătit
    Adăugăm fisticul peste crema caramel