Economisim bani, nu dragoste.
Economisim bani, nu dragoste.

Găluște cu prune și scorțișoară

Gata în
40 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert
Un desert clasic, de toamnă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
Făină albă de grâu PENNY
Ouă
Cartofi
Prune
Coniac
Scorțisoară
Zahăr brun PENNY
Pesmet
Nucșoară
Zahăr pudră PENNY
Ulei de floarea soarelui PENNY
Unt PENNY

Mod de preparare

1
Fierbem cartofii
2
Punem apă la fiert într-o oală mare
3
Punem puțin unt PENNY într-o tigaie și adăugăm pesmetul cât să fie puțin crocant
4
Scoatem sâmburii de la prune
5
În tigaia în care am pregătit pesmetul adăugăm puțin unt
6
Tragem prunele în tigaie
7
Adăugăm puțin zahăr brun
8
Adăugăm coniacul peste prune cât să se flambeze
9
Într-un castron radem cartofii fierți pe răzătoarea mică
10
Adăugăm zahăr pudră, un ou întreg și un gălbenuș
11
Adăugăm puțină făină cât să se lege
12
 Luăm câte o prună și formăm găluștele
13
Punem apa la fiert
14
Când fierbe apa adăugăm câte 3-4 găluște
15
Le lăsăm puțin pe foc, cât să fiarbă, dar să rămână întregi
16
Când se ridică la suprafața apei, înseamnă că sunt fierte
17
Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă
18
La final, tăvălim găluștele prin amestecul de pesmet