Găluște cu prune și scorțișoară


Gata în
40 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert clasic, de toamnă.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Făină albă de grâu PENNY
  • Ouă
  • Cartofi
  • Prune
  • Coniac
  • Scorțisoară
  • Zahăr brun PENNY
  • Pesmet
  • Nucșoară
  • Zahăr pudră PENNY
  • Ulei de floarea soarelui PENNY
  • Unt PENNY

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Fierbem cartofii
  2. Etapă de gătit
    Punem apă la fiert într-o oală mare
  3. Etapă de gătit
    Punem puțin unt PENNY într-o tigaie și adăugăm pesmetul cât să fie puțin crocant
  4. Etapă de gătit
    Scoatem sâmburii de la prune
  5. Etapă de gătit
    În tigaia în care am pregătit pesmetul adăugăm puțin unt
  6. Etapă de gătit
    Tragem prunele în tigaie
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin zahăr brun
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm coniacul peste prune cât să se flambeze
  9. Etapă de gătit
    Într-un castron radem cartofii fierți pe răzătoarea mică
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm zahăr pudră, un ou întreg și un gălbenuș
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină făină cât să se lege
  12. Etapă de gătit
     Luăm câte o prună și formăm găluștele
  13. Etapă de gătit
    Punem apa la fiert
  14. Etapă de gătit
    Când fierbe apa adăugăm câte 3-4 găluște
  15. Etapă de gătit
    Le lăsăm puțin pe foc, cât să fiarbă, dar să rămână întregi
  16. Etapă de gătit
    Când se ridică la suprafața apei, înseamnă că sunt fierte
  17. Etapă de gătit
    Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă
  18. Etapă de gătit
    La final, tăvălim găluștele prin amestecul de pesmet