Gem de prune fără conservanți


Mod de preparare
5 min
Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 kg
prune
800 g
zahăr
cognac
ardei iute
lămâie

Mod de preparare

1
Curățăm prunele de sâmburi
2
Punem zahărul peste prune
3
Lăsăm zahărul cu prunele jumătate de oră
4
Punem prunele cu zahăr într-o oală cu fund mai gros, la temperatură mare
5
Amestecăm încontinuu
6
Turnăm lichior și flambăm
7
Adăugăm zeama de la o jumătate de lâmâie
8
Adăugăm câteva felii de ardei iute
9
Punem capacul
10
Lăsăm la foc mic timp de o oră, amestecând din când în când
11
Scoatem capacul și lăsăm focul mai mic
12
Amestecăm din când în când
13
Lăsăm să se răcească
14
Punem în borcane, le punem capacul și le întoarcem invers, timp de 24 de ore