Gogoși cu gem


Gata în
120 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 ml
    apă minerală
  • 500 g
    făină
  • 1 cub
    drojdie
  • 30 g
    zahăr
  • 20 g
    ulei
  • 1 pliculeț
    zahăr vanilat
  • esență de rom
  • coajă de lămâie
  • 1 l
    ulei
  • 1 l
    ulei floarea soarelui (pentru prăjit)
  • Pentru decorat - zahăr pudră
  • Pentru umplutură - gem sau dulceață

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm coaja de lâmâie.
  4. Etapă de gătit
    Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
  5. Etapă de gătit
    Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
  6. Etapă de gătit
    Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
  7. Etapă de gătit
    Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
  8. Etapă de gătit
    Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
  9. Etapă de gătit
    Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
  10. Etapă de gătit
    O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
  11. Etapă de gătit
    Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.