Griș cu lapte


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 75 g
    Griș Hanul Boieresc
  • 100 g
    Făină Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Ou
  • 850 ml
    Lapte Hanul Boieresc
  • 100 g
    Zahăr
  • 1 sticlă
    Sirop de brad Hanul Boieresc
  • 100 g
    Unt
  • Boia iute
  • 1 borcan
    Dulceață de cireșe amare Hanul boieresc

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Într-un bol se vor amesteca cu un tel până la omogenizare oul, zahărul și untul păstrat la temperatura camerei. La sfârsit se va adăuga făina și se va amesteca cu o spatulă de silicon. Aluatul rezultat se va înfolia în folie alimentară și se va introduce la frigider timp de 20 de minute, după care se va întinde pe o suprafață plană cu ajutorul unui făcăleț la dimensiunea de maxim 8mm și se va decupa în formele dorite. Se va deschide borcanul cu dulceața de cireșe amare și se va pune o cireașa din dulceață în mijlocul fiecărui biscuite.


  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Se va introduce tava cu biscuiți la cuptor (preîncălzit la 180 grade) timp de 8-10 minute (în funcție de grosime).
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Într-o oală se pune laptele pe foc împreună cu 150ml din siropul de brad pe care îl vom folosi pe post de îndulcitor aromatic.


  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Restul de sirop rămas se va pune într-o crăticioară la foc foarte mic pentru a se îngroșa și pentru a concentra aroma de brad. După aproximativ 12-15 minute putem considera siropul îngrosat.


  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Când laptele a început să se încălzească se va adăuga grișul și se va amesteca cu un tel până ce grișul va fi gătit.


  6. accessibility.recipes.cookingstep

    Grișul se va turna cât timp este cald în bolurile de servire. Se va decora cu partea lichidă a dulceții de cireșe amare și cu siropul redus de brad. În plus, biscuiții se vor aranja astfel încât farfuria sa arate cât mai frumos.

    Poftă bună!