Înghețată de casă pentru copii


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un deliciu perfect - sorbet de piersici cu pudră de caramel & arahide

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • Miere PENNY
  • 5
    piersici coapte bine
  • Alune
  • 1
    lămâie
  • Zahăr brun

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm piersicile de coajă și le tăiem felii
  2. Etapă de gătit
    Pasăm piersicile cu blenderul
  3. Etapă de gătit
    Adăugăm 3-4 linguri de miere PENNY și puțină zeamă de lămâie
  4. Etapă de gătit
    Turnăm amestecul într-un recipient rezistent la îngheț
  5. Etapă de gătit
    Recipientul ar trebui să fie umplut doar pe jumătate
  6. Etapă de gătit
    Din 10 în 10 minute amestecăm prin sorbet, cât să spargem crusta care se formează de la îngheț
  7. Etapă de gătit
    Ținem sorbetul la congelator până îngheață
  8. Etapă de gătit
    Între timp, sfărâmăm alunele
  9. Etapă de gătit
    Punem zahărul la topit în tigaia Vivess
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm alunele și amestecăm
  11. Etapă de gătit
    Pe o hârtie de copt întindem caramelul cu alune
  12. Etapă de gătit
    După ce s-a întărit, îl măcinăm pentru a obține pudră de caramel
  13. Etapă de gătit
    Strecurăm pudra de caramel în așa fel încât să rămână foarte fină
  14. Etapă de gătit
    Într-un bol adăugăm 2-3 cupe de sorbet
  15. Etapă de gătit
    Presărăm pudră de caramel peste
  16. Etapă de gătit
    La final adăugăm câteva bucăți de caramel nemăcinat