Înghețată de casă pentru copii

Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert
Un deliciu perfect - sorbet de piersici cu pudră de caramel & arahide

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
Miere PENNY
5
piersici coapte bine
Alune
1
lămâie
Zahăr brun

Mod de preparare

1
Curățăm piersicile de coajă și le tăiem felii
2
Pasăm piersicile cu blenderul
3
Adăugăm 3-4 linguri de miere PENNY și puțină zeamă de lămâie
4
Turnăm amestecul într-un recipient rezistent la îngheț
5
Recipientul ar trebui să fie umplut doar pe jumătate
6
Din 10 în 10 minute amestecăm prin sorbet, cât să spargem crusta care se formează de la îngheț
7
Ținem sorbetul la congelator până îngheață
8
Între timp, sfărâmăm alunele
9
Punem zahărul la topit în tigaia Vivess
10
Adăugăm alunele și amestecăm
11
Pe o hârtie de copt întindem caramelul cu alune
12
După ce s-a întărit, îl măcinăm pentru a obține pudră de caramel
13
Strecurăm pudra de caramel în așa fel încât să rămână foarte fină
14
Într-un bol adăugăm 2-3 cupe de sorbet
15
Presărăm pudră de caramel peste
16
La final adăugăm câteva bucăți de caramel nemăcinat