1. home
  2. Retete
  3. Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească

Leftover drob salad cu iaurt din lapte de oaie HB, telemea boierească


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

Iaurt din lapte de oaie 1 borcan
100 g
Telemea boiereasca
200 g
Faina
10
Oua
5 Legaturi
Leurda
200 g
Kale
1 Legatura
Ridichi
400 g
Arpacas
2 buc
Sfecla rosie coapta murata
100 g
Panko
100 g
Masline kalamata

Mod de preparare

1
Secționăm drobul și îl sfărâmăm într-un bol mare. Adăugăm un ou peste și amestecăm.
2
Formăm chiftele mici și le punem într-un bol cu făină. Tăvălim chiftelele în făină, apoi le dăm prin ou bătut, iar la final prin pesmet.
3
Punem arpacaș la fiert în apă cu sare.
4
Luăm iaurt din lapte de oaie HB și îl amestecăm într-un bol cu telemea boierească tăiată cubulețe.
5
Feliem subțire sfeclă coaptă și câteva ridichi.
6
Între timp punem chiftelele la prăjit în ulei încins. Când se rumenesc, scoatem chiftelele din drob pe o farfurie.
7
Luăm câteva linguri de arpacaș fiert și le amestecăm cu măsline kalamata tăiate mărunt.
8
La final, asamblăm într-o farfurie adâncă salată: verdețuri de sezon (leurdă, kale, ceapă verde), chifteluțele, crema de brânză, arpacașul, sfecla și ridichiile și puțin ulei de măsline.