1. home
  2. Retete
  3. Leftover Mămăligă cu crema de brânză, slăninuță câmpenească și ceafă coaptă la jar

Leftover Mămăligă cu crema de brânză, slăninuță câmpenească și ceafă coaptă la jar


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

200 g
Malai
500 ml
Lapte batut
100 g
Branza de Saveni
100 g
Slaninuta campeneasca
100 g
Ceafa coapta la jar
100 g
Telemea oaie sau vaca
10
Oua
99 g
Branza maturarata precum parmesan
200 ml
Zeama de varza
200 ml
Soia
1 L
Smantana de gatit
200 g
Unt

Mod de preparare

1
Punem ulei pe blatul de lucru și modelăm mămăliga în forme mici, apoi o punem la cuptor (180 grade).
2
Luăm zeamă de varză și turnăm într-un bol, alături de sos de soia.
3
Într-un bol separat adăugăm 4 ouă. Punem gălbenușurile peste mixul de varză cu soia.
4
Tăiem în cuburi slăninuță câmpenească de la Hanul Boieresc și o dăm la rumenit într-o tigaie.
5
Dăm prin răzătoare brânza maturată din lapte de capră și oaie Hanul Boieresc.
6
După ce s-a rumenit, scoatem slăninuța și punem în grăsimea încinsă ceafă la jar și puțină zeamă de varză.
7
Într-un bol amestecăm smântână de la Hanul Boieresc și brânză de burduf.
8
Scoatem mămăliga de la cuptor și tăiem partea rumenită de deasupra, Scoatem miezul de la mămăligă cu lingura și îl punem în tigaie cu puțin ulei rămas din tigaia în care am prăjit ceafa.
9
Adăugăm smântână de gătit, apoi telemeaua și brânza maturată.
10
Amestecul îl punem în formele scobite de mămăligă și lăsăm un loc în centru pentru gălbenușurile de ou. La final venim cu slăninuța, crusta de mămăligă și crema de smântână cu brânză de burduf.