Fierbem conopida în apă cu sare și o înlăturăm de pe foc atunci când încă este puțin tare. Pentru că va sta și la cuptor, nu este nevoie să fie complet gătită de la început
2
accessibility.recipes.cookingstep
Legăm carnea cu sfoară, astfel încât să își păstreze o formă frumoasă, rotundă
3
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm ceapa și morcovii, apoi tăiem câteva rondele de morcovi
4
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm carnea în tavă și condimentăm cu sare și piper
5
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm câțiva căței de usturoi
6
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm cimbru
7
accessibility.recipes.cookingstep
Punem puțin ulei pe carne
8
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm rondelele de morcovi sub carne, usturoi sfărâmat și ceapă tăiată mare
9
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm apă în tavă. Coacem timp de 40 de minute la 180 de grade
10
accessibility.recipes.cookingstep
Fierbem cartofii în apă rece cu sare, pentru piure
11
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim sosul bechamel. Topim untul și punem puțină făină. Turnăm lapte încet, în timp ce amestecăm cu grijă, să nu se facă cocoloașe
12
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și piper
13
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm 2 gălbenușuri de ou, o mână bună de cașcaval afumat ras și amestecăm bine la temperatură scăzută
14
accessibility.recipes.cookingstep
Ungem un vas de sticlă termorezinstentă cu unt moale. Punem apoi conopida în vas și apoi turnăm sosul. Radem cașcaval afumat deasupra, din belșug
15
accessibility.recipes.cookingstep
Lăsăm la cuptor cam 10 minute
16
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm 6 morcovi, pe care îi tăiem jumătăți pe lungime, cu grijă să păstrăm codița verde pe ambele părți
17
accessibility.recipes.cookingstep
Punem ulei de măsline într-o tigaie în care apoi așezăm morcovii și punem capac peste
18
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-au fiert cartofii pentru piure strecurăm apa, pe care o păstrăm deoparte
19
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și îi pasăm, adăugăm puțin lapte, amestecăm, apoi lăsăm piureul deoparte
20
accessibility.recipes.cookingstep
Întoarcem morcovii în tigaie și îi stropim cu puțin ulei balsamic. Condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm la foc mic
21
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem conopida din cuptor
22
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim sosul din unt, ceapă tocată mărunt și 2-3 smochine. Adăugăm puțin vin
23
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem friptura din cuptor și îndepărtăm sfoara. Zeama de la carne o turnăm în sos și lăsăm puțin pe foc, să mai scadă. Mixăm puțin sosul să fie mai cremos
24
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem morcovii pe un platou. Zeama de la morcovi o turnăm într-un bol și amestecăm cu mixerul. Mai adăugăm puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Turnăm peste morcovi și punem pătrunjel proaspăt deasupra
25
accessibility.recipes.cookingstep
Înainte de final, mai amestecăm puțin lapte în piure. Îl scoatem din oală
26
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm sosul într-un bol separat
27
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem carnea felii și aranjăm pe platou. În mijloc punem legumele din tavă, în afară de usturoi, iar sosul îl turnăm peste carne
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
1
conopidă
200 g
smochine
cotlet de porc, bucată întreagă
1 roată mică
cașcaval
1 ½ pachet de unt
2
ouă
cimbru
ceapă
usturoi
lapte
făină
1 kg
cartofi
morcovi
puțin vin
pătrunjel verde
Mod de preparare
1
accessibility.recipes.cookingstep
Fierbem conopida în apă cu sare și o înlăturăm de pe foc atunci când încă este puțin tare. Pentru că va sta și la cuptor, nu este nevoie să fie complet gătită de la început
2
accessibility.recipes.cookingstep
Legăm carnea cu sfoară, astfel încât să își păstreze o formă frumoasă, rotundă
3
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm ceapa și morcovii, apoi tăiem câteva rondele de morcovi
4
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm carnea în tavă și condimentăm cu sare și piper
5
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm câțiva căței de usturoi
6
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm cimbru
7
accessibility.recipes.cookingstep
Punem puțin ulei pe carne
8
accessibility.recipes.cookingstep
Așezăm rondelele de morcovi sub carne, usturoi sfărâmat și ceapă tăiată mare
9
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm apă în tavă. Coacem timp de 40 de minute la 180 de grade
10
accessibility.recipes.cookingstep
Fierbem cartofii în apă rece cu sare, pentru piure
11
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim sosul bechamel. Topim untul și punem puțină făină. Turnăm lapte încet, în timp ce amestecăm cu grijă, să nu se facă cocoloașe
12
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și piper
13
accessibility.recipes.cookingstep
Adăugăm 2 gălbenușuri de ou, o mână bună de cașcaval afumat ras și amestecăm bine la temperatură scăzută
14
accessibility.recipes.cookingstep
Ungem un vas de sticlă termorezinstentă cu unt moale. Punem apoi conopida în vas și apoi turnăm sosul. Radem cașcaval afumat deasupra, din belșug
15
accessibility.recipes.cookingstep
Lăsăm la cuptor cam 10 minute
16
accessibility.recipes.cookingstep
Curățăm 6 morcovi, pe care îi tăiem jumătăți pe lungime, cu grijă să păstrăm codița verde pe ambele părți
17
accessibility.recipes.cookingstep
Punem ulei de măsline într-o tigaie în care apoi așezăm morcovii și punem capac peste
18
accessibility.recipes.cookingstep
Când s-au fiert cartofii pentru piure strecurăm apa, pe care o păstrăm deoparte
19
accessibility.recipes.cookingstep
Condimentăm cu sare și îi pasăm, adăugăm puțin lapte, amestecăm, apoi lăsăm piureul deoparte
20
accessibility.recipes.cookingstep
Întoarcem morcovii în tigaie și îi stropim cu puțin ulei balsamic. Condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm la foc mic
21
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem conopida din cuptor
22
accessibility.recipes.cookingstep
Pregătim sosul din unt, ceapă tocată mărunt și 2-3 smochine. Adăugăm puțin vin
23
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem friptura din cuptor și îndepărtăm sfoara. Zeama de la carne o turnăm în sos și lăsăm puțin pe foc, să mai scadă. Mixăm puțin sosul să fie mai cremos
24
accessibility.recipes.cookingstep
Scoatem morcovii pe un platou. Zeama de la morcovi o turnăm într-un bol și amestecăm cu mixerul. Mai adăugăm puțin ulei de măsline și oțet balsamic. Turnăm peste morcovi și punem pătrunjel proaspăt deasupra
25
accessibility.recipes.cookingstep
Înainte de final, mai amestecăm puțin lapte în piure. Îl scoatem din oală
26
accessibility.recipes.cookingstep
Turnăm sosul într-un bol separat
27
accessibility.recipes.cookingstep
Tăiem carnea felii și aranjăm pe platou. În mijloc punem legumele din tavă, în afară de usturoi, iar sosul îl turnăm peste carne