Mere și generozitate în foietaj pufos


Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Tot ce-i mai bun și aromat, într-un foietaj pregătit cu generozitate la tavă. 

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1/2 Pachet foietaj pentru copt
  • 1 kg
    Mere
  • 100 g
    Unt 82% grăsime
  • 100 g
    Zahăr tos
  • Mentă
  • Scorțișoară pudră
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm merele de coajă, le tăiem în jumătate și secționăm fiecare jumătate în felii subțiri.
  2. Etapă de gătit
    Punem aluatul pentru foietaj într-o tavă unsă cu unt.
  3. Etapă de gătit
    Așezăm jumătățile de mere feliate deasupra aluatului, înclinând ușor feliile în aceeași direcție. 
  4. Etapă de gătit
    Adăugăm deasupra merelor zahărul, scorțișoara și câte o bucățică de unt din loc în loc.
  5. Etapă de gătit
    Dăm la cuptor până se rumenește.
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm la final zahăr pudră și mentă.