Mucenici moldovenesti însiropați


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 g
făină (pentru compoziție)
Apă călduță (pentru compoziție)
Ulei (pentru compoziție)
1
pliculeț de zahăr vanilat (pentru compoziție)
1
pliculețe de zahăr vanilat (pentru sirop și decorat)
1
linguri miere (pentru sirop și decorat)
Scorțișoară (pentru sirop și decorat)
150 g
nucă (pentru sirop și decorat)
100 g
fulgi de migdale (pentru sirop și decorat)

Mod de preparare

1
Amestecăm făina cu apa călduță, sare și puțin ulei.
2
Frământăm 10-15 minute
3
Lăsăm o oră să se odihnească.
4
Într-o tigaie prăjim nucile și fulgii de migdale.
5
Le sfărâmăm într-un mojar cu pistil.
6
Adăugăm zahărul vanilat peste nuci.
7
Punem făină pe blat și modelăm fâșii de aluat în formă de opturi.
8
Pe o tavă punem hârtie de pergament și punem opturile.
9
Încingem cuptorul la 180 grade
10
Punem mucenicii la copt timp de 20 – 25 minute.
11
 Îi mai verificăm din când în când.
12
Pregătim siropul într-o crăticioară
13
Amestecăm 2 linguri de miere, un pliculeț de zahăr vanilat și apă.
14
Scoatem mucenicii din cuptor și îi lăsăm să se înmoaie în sirop.
15
Îi tăvălim prin amestecul de nuci și migdale prăjite și pisate
16
Presărăm scorțișoară.
17
Decorăm cu frunze de mentă proaspătă.