Mucenici moldovenesti însiropați


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 500 g
    făină (pentru compoziție)
  • Apă călduță (pentru compoziție)
  • Ulei (pentru compoziție)
  • 1
    pliculeț de zahăr vanilat (pentru compoziție)
  • 1
    pliculețe de zahăr vanilat (pentru sirop și decorat)
  • 1
    linguri miere (pentru sirop și decorat)
  • Scorțișoară (pentru sirop și decorat)
  • 150 g
    nucă (pentru sirop și decorat)
  • 100 g
    fulgi de migdale (pentru sirop și decorat)

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Amestecăm făina cu apa călduță, sare și puțin ulei.
  2. Etapă de gătit
    Frământăm 10-15 minute
  3. Etapă de gătit
    Lăsăm o oră să se odihnească.
  4. Etapă de gătit
    Într-o tigaie prăjim nucile și fulgii de migdale.
  5. Etapă de gătit
    Le sfărâmăm într-un mojar cu pistil.
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm zahărul vanilat peste nuci.
  7. Etapă de gătit
    Punem făină pe blat și modelăm fâșii de aluat în formă de opturi.
  8. Etapă de gătit
    Pe o tavă punem hârtie de pergament și punem opturile.
  9. Etapă de gătit
    Încingem cuptorul la 180 grade
  10. Etapă de gătit
    Punem mucenicii la copt timp de 20 – 25 minute.
  11. Etapă de gătit
     Îi mai verificăm din când în când.
  12. Etapă de gătit
    Pregătim siropul într-o crăticioară
  13. Etapă de gătit
    Amestecăm 2 linguri de miere, un pliculeț de zahăr vanilat și apă.
  14. Etapă de gătit
    Scoatem mucenicii din cuptor și îi lăsăm să se înmoaie în sirop.
  15. Etapă de gătit
    Îi tăvălim prin amestecul de nuci și migdale prăjite și pisate
  16. Etapă de gătit
    Presărăm scorțișoară.
  17. Etapă de gătit
    Decorăm cu frunze de mentă proaspătă.