Pandișpan cu dulceață


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Un desert simplu care ne aduce aminte de copilărie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 g
    fructe de pădure congelate
  • 200 g
    de zahăr tos
  • 50 g
    zahăr pudră
  • 150 g
    făină
  • 200 ml
    apă
  • 5
    ouă
  • 50 g
    făină
  • Vanilie
  • 400 g
    iaurt
  • Zeamă de lamâie
  • Coajă de lamâie
  • 50 g
    migdale
  • 5
    căpșuni
  • Mentă proaspătă
  • Dulceață de zmeură

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem fructele de pădure într-o oală,
  2. Etapă de gătit
    Adăugăm 3 linguri de zahăr și apa.
  3. Etapă de gătit
    Le punem la foc mic și amestecăm din când în când.
  4. Etapă de gătit
    Amestecăm cu blenderul, apoi strecurăm semințele și o lăsăm la foc mic.
  5. Etapă de gătit
    Separăm albușurile de gălbenușuri.
  6. Etapă de gătit
    Batem albușurile spumă cu o parte din zahăr.
  7. Etapă de gătit
    Separat amestecăm gălbenușurile cu zahărul pudră.
  8. Etapă de gătit
    Cernem făina și o adăugăm treptat peste gălbenușurile bătute cu zahăr.
  9. Etapă de gătit
    Încorporăm spuma de albușuri cu gălbenușurile amestecate cu zahăr și făină.
  10. Etapă de gătit
    Încingem cuptorul la 150 grade timp de 10 – 15 min.
  11. Etapă de gătit
    Pe tava cuptorului întindem hârtie de copt.
  12. Etapă de gătit
    Turnăm amestecul în tavă și îl intindem.
  13. Etapă de gătit
    Lăsăm la cuptor timp de 10 – 15 min.
  14. Etapă de gătit
    Scoatem aluatul de la cuptor, îl punem pe un prosop de bucătărie și îl rulăm cât este cald.
  15. Etapă de gătit
    Omogenizăm iaurtul.
  16. Etapă de gătit
    Amestecăm iaurtul cu o lingură de zahăr și coaja de lămâie.
  17. Etapă de gătit
    Prăjim midgalele într-o tigaie.
  18. Etapă de gătit
    Întindem hartie de copt pe blat și strivim migdalele cu un făcăleț.
  19. Etapă de gătit
    Intindem dulceața de zmeură pe blat.
  20. Etapă de gătit
    Pe o farfurie punem siropul de fructe de pădure și amestecul de iaurt.
  21. Etapă de gătit
    Tăiem felii din ruladă și pe punem în farfurie.
  22. Etapă de gătit
    Adăugăm felii de căpșuni.
  23. Etapă de gătit
    Ornăm cu frunze de mentă.
  24. Etapă de gătit
    Presărăm migdale.