Papanași cu brânză


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 200 g
    brânză de vaci moale
  • smântână grasă 30%
  • 2
    ouă
  • 175 g
    făină
  • lămâie
  • gemuri
  • 1 linguriță
    bicarbonat
  • 1 lingură
    zahăr

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Într-un castron cernem făina
  2. Etapă de gătit
    Cernem bicarbonatul peste și adaugăm coaja de lămâie
  3. Etapă de gătit
    Spargem ouăle în castron
  4. Etapă de gătit
    Amestecăm
  5. Etapă de gătit
    Adaugăm și brânza de vaci și zahărul
  6. Etapă de gătit
    Încorporăm făina cu brânza
  7. Etapă de gătit
    Punem uleiul la încins în tigaie – jumătate de sticlă
  8. Etapă de gătit
    Îndindem pe o bucată de hârtie pergament bilele de cocă pe care le formăm în mână
  9. Etapă de gătit
    Amestecăm smântană și o punem pe farfurie
  10. Etapă de gătit
    Amestecăm gemul într-un castron ca să fie moale și îl punem peste smântană
  11. Etapă de gătit
    Ca să fie mai ușor să dezlipim bilele de cocă de pe hârtia pergament, punem puțin lingura în uleiul încins
  12. Etapă de gătit
    Prăjim bilele de cocă în uleiul încins
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm bilele în smântâna cu gem