Plăcintă cu carne învelită în bacon


Gata în
100 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 300 g
    bacon feliat crud-uscat
  • 1 kg
    carne tocată de vită sau amestec de la Hanul Boieresc
  • 1 legătură
    ceapă verde
  • 1 legătură
    usturoi verde
  • 300 g
    sos bbq
  • 100 g
    miere
  • 100 g
    ketchup
  • 100 g
    muștar Hanul Boieresc
  • 400 g
    cașcaval de la Hanul Boieresc (Saveni sau capră cu oaie)
  • 200 g
    smântână

Condimente
  • piper negru măcinat
  • ienibahar măcinat
  • boia afumată
  • sare
  • oregano uscat

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Tăiem ceapă și usturoi verde și le amestecăm cu carne tocată de la Hanul Boieresc, apoi adăugăm ouă, sare, piper, muștar și ketchup.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Într-un bol separat amestecăm cașcaval afumat ras, smântână și un ou.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Pentru că lucrăm direct deasupra jarului, avem nevoie doar de un tuci de fontă pe care îl îmbrăcăm în bacon.


  4. accessibility.recipes.cookingstep

    În interiorul tuciului vor veni pe rând straturi de carne și straturi din mixul de brânzeturi pregătit mai devreme. 


  5. accessibility.recipes.cookingstep
    La final împăturim baconul, îl ungem cu sos barbeque și lăsăm „plăcinta” pe foc. Când baconul s-a rumenit bine, întoarcem tuciul pe un blat și lăsăm plăcinta la răcit înainte să o secționăm.