
Plăcintă cu carne învelită în bacon
Gata în
100 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Fel principal
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
300 g
bacon feliat crud-uscat
1 kg
carne tocată de vită sau amestec de la Hanul Boieresc
1 legătură
ceapă verde
1 legătură
usturoi verde
300 g
sos bbq
100 g
miere
100 g
ketchup
100 g
muștar Hanul Boieresc
400 g
cașcaval de la Hanul Boieresc (Saveni sau capră cu oaie)
200 g
smântână
Condimente
piper negru măcinat
ienibahar măcinat
boia afumată
sare
oregano uscat
Mod de preparare
1
Tăiem ceapă și usturoi verde și le amestecăm cu carne tocată de la Hanul Boieresc, apoi adăugăm ouă, sare, piper, muștar și ketchup.
2
Într-un bol separat amestecăm cașcaval afumat ras, smântână și un ou.
3
Pentru că lucrăm direct deasupra jarului, avem nevoie doar de un tuci de fontă pe care îl îmbrăcăm în bacon.
4
În interiorul tuciului vor veni pe rând straturi de carne și straturi din mixul de brânzeturi pregătit mai devreme.
5
La final împăturim baconul, îl ungem cu sos barbeque și lăsăm „plăcinta” pe foc. Când baconul s-a rumenit bine, întoarcem tuciul pe un blat și lăsăm plăcinta la răcit înainte să o secționăm.