Platou de Crăciun cu piept de pui


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Antreu
Răsfăț de Crăciun - un clasic piept de pui cu garnitură, "asezonat" cu un platou tradițional de bunătăți Hanul Boieresc.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

500 gr
piept de pui
Cimbru
Usturoi
Salvie
Grăsime de rață sau unsoare
Ulei de măsline
Pâine toast
Zacuscă de pește
150 g
Hanul Boieresc gălbiori în saramură
Pastrama de oaie
300 gr
cârnați
8
cartofi
1
ceapă
Ruladă de cașcaval afumat cu piper
Cașcaval afumat împletit
2 bucăți
gogoșari la oțet

Mod de preparare

1
Tăiem cartofii în patru, îi punem în apă rece la fiert
2
Strecurăm ciupercile de zeamă și le lasăm să se scurgă bine
3
Tăiem jumătate de ceapă și o tocăm mărunt
4
Tocăm maărunt 2-3 caței de usturoi
5
Tocăm pătrunjelul
6
Într-o tigaie punem un pic de ulei de măsline și călim ceapă puțin
7
Tocăm gălbiori dar nu foarte mărunt
8
Adăugăm în tigaie usturoiul să se călească cu ceapa
9
Adăugăm puțină apă că să se confieze ceapa și usturoiul
10
În tigaie mai adăugăm și puțin unt și gălbiorii
11
Adăugam sare, piper și pătrunjel și le luăm de pe foc
12
Tăiem pâinea cu un pahar pe forme rotunde
13
Punem în tigaie un pic de ulei de măsline și prăjim pâinea
14
După ce se prăjește o dăm cu usturoi, punem ciupecile pe pâine și o asezăm pe platou
15
Tăiem cârnații
16
Îi asezăm pe platou
17
Adăugăm rulada de cașcaval cu piper pe platou alături de cârnați
18
Tăiem cașcavalul împletit și îl adăugăm pe platou
19
Tăiem mărunt gogoșarii și-i adăugăm peste cașcaval
20
Punem pe platou o lingură de zacuscă de pește și adăugăm puțin pătrunjel tocat peste
21
Punem puiul la rumenit în tigaie, adăugam cimbru și unt și 1 cățel de usturoi și îl lăsăm să se rumenească și pe o parte și pe cealaltă
22
Adăugăm din când în când sosul cu untul din tigaie peste pui
23
Scoatem pe un șervețel puiul și îl lăsăm să se scurgă
24
Punem un pic de ulei de măsline la încins într-o tigaie
25
Adăugăm puțin usturoi, salvie sau cimbru, puiul tăiăt felii și îl rumenim pe ambele părți
26
Când cartofii sunt fierți, îi strecurăm și într-un vas îi sfărâmăm cu furculița și adăugăm puțin ulei de măsline, sare și un pic de pătrunjel proaspat și piper
27
Punem puiul peste cartofi, condimentăm cu sare grunjoasă și piper
28
În altă tigaie punem puțin ulei de măsline și când este încins punem pastrama și o prăjim foarte bine pe ambele părți iar în interior să ramana puțin crudă, moale
29
Tăiem pastrama felii și o mai călim puțin și când e rumenita o scoatem pe un platou. Presărăm un pic de sare grunjoasă