Prăjitură cu prune


Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

150 ml
suc de ananas
100 g
margarină vegetală
1 kg
prune
70 g
făină
70 g
migdale
70 g
nuci
70 g
alune
200 g
smochine uscate

Mod de preparare

1
Curățăm prunele și le scoatem sâmburii
2
Încingem o tigaie, în care punem o lingură de zahăr. Punem prunele în tigaie, apoi turnăm sucul de ananas. Amestecăm până se topește zahărul
3
Mixăm în blender migdalele, nucile și alunele. Le amestecăm cu făina, margarina și zahărul
4
Frământăm cu mâna până obținem o compoziție sfărâmicioasă
5
Punem prunele în tava pentru cuptor, iar pe deasupra presărăm compoziția de nuci
6
Tăiem mărunt smochinele, iar bucățelele le presărăm pe deasupra
7
Lăsăm la cuptor timp de 25 – 30 de minute, la temperatura de 180 de grade
8
Când e gata scoatem din cuptor, iar desertul se poate servi atât cald, cât și rece