Prajitură de casă


Mod de preparare
20 Min
Gata în
40 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    portocală
  • 1 tabletă
    ciocolată neagră
  • piper negru
  • 200 g
    unt
  • 3
    ouă
  • 200 g
    zahăr
  • 50 g
    făină
  • 50 g
    nucă întreagă

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm coaja de la o portocală, evitând partea albă
  2. Etapă de gătit
    Tăiem fâșii subțiri coaja de portocală
  3. Etapă de gătit
    Într-o oală punem la fiert puțină apă și adăugăm coaja de portocală
  4. Etapă de gătit
    Schimbăm apa de la coaja de portocală și lăsăm să fiarbă
  5. Etapă de gătit
    Aruncăm și a doua apă
  6. Etapă de gătit
    Adăugăm 100 g de grame de zahăr peste coaja de portocale
  7. Etapă de gătit
    Adăugăm puțină apă
  8. Etapă de gătit
    Adăugăm puțin piper și sare
  9. Etapă de gătit
    Lăsăm la foc mic să se confieze coaja de portocală
  10. Etapă de gătit
    Punem ciocolata la topit la bain-marie
  11. Etapă de gătit
    Adăugăm untul tăiat cuburi peste ciocolată
  12. Etapă de gătit
    Punem ouăle întregi într-un vas
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm 100 g zahăr peste ouă
  14. Etapă de gătit
    Batem ouăle cu zahărul până se topește
  15. Etapă de gătit
    Încorporăm făina în amestecul de ouă cu zahăr
  16. Etapă de gătit
    Încorporăm ciocolata topită în amestecul de ouă, zahăr și făină
  17. Etapă de gătit
    Adăugăm o parte din portocala confiată
  18. Etapă de gătit
    Ungem o formă cu unt și tapetăm cu puțină făină
  19. Etapă de gătit
    Turnăm tot amestecul în formă
  20. Etapă de gătit
    Adăugăm câteva nuci
  21. Etapă de gătit
    Punem la cuptor 15-20 minute, la 180 grade
  22. Etapă de gătit
    Scoatem prăjitura de la cuptor și o lăsăm câteva minute să se răcească
  23. Etapă de gătit
    Feliem prăjitura și așezăm bucățile pe o farfurie
  24. Etapă de gătit
    Adăugăm deasupra restul de sirop de coajă de portocală