Pui cu ciuperci


Gata în
50 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Fel principal

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

1 kg
pulpe de pui superioare dezosate
6
cârnață picanți
500 g
ciuperci
2
cepe mari
300 g
orez
4 bucăți
turtă dulce
0.5 l
bere
pătrunjel
unt
ulei de măsline
boia picantă

Mod de preparare

1
Într-o cratiță punem puțin ulei de măsline și unt, în care rumenim pulpele de pui
2
Adăugăm o ceapă tocată mărunt
3
Tăiem cârnații în bucăți de 5-6 cm. Îi adăugăm în cratiță și amestecăm, apoi condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mic
4
Lăsăm orezul la înmuiat și îl spălăm în 2-3 ape
5
Călim în ulei de măsline jumătate de ceapă tocată mărunt. Adăugăm orezul și îl amestecăm puțin. - Punem apă, iar când dă în clocot, dăm focul mai mic
6
Sfărâmăm câteva bucăți de turtă dulce peste carnea de pui și amestecăm, apoi turnăm berea și lăsăm la fiert
7
Adăugăm o legătură întreagă de pătrunjel
8
În altă cratiță călim jumătate de ceapă tocată mărunt pentru ciuperci
9
Curățăm ciupercile și le tăiem în 4 sau în 6, în funcție de cât de mari sunt. Le punem în cratiță și adăugăm sare. Când ciupercile lasă zeamă, adăugăm ceapă și pătrunjel verde tocat
10
Punem boia picantă peste cârnați, apoi putem deja aranja preparatul pe farfurie
11
Pe un pat de orez punem ciupercile, apoi carnea, iar la final adăugăm sosul