Topim ciocolată în baine marie și tăiem pe blatul de lucru cozonacul în cubulețe.
2
Separat punem pe foc smântână de gătit, peste care adăugăm rom.
3
Într-o altă tigaie adăugăm vișinată și stafide
4
Când s-a topit ciocolata turnăm treptat din smântâna cu rom peste ea și amestecăm în continuare pe foc. Între timp strecurăm stafidele.
5
Într-o oală separată punem zahăr la caramelizat. Când s-a topit complet, adăugăm nuci și amestecăm.
6
Batem cu telul într-un bol smântână lichidă. Adăugăm o lingură de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până ajungem la consistență de frișcă.
7
Turnăm peste frișcă puțină vișinată în care am fiert stafidele.
8
Pe o farfurie punem frișcă, bucăți de cozonac îmbibate în vișinată, napolitane de la Hanul Boieresc tăiate, nuci caramelizate, dulceață de cireșe amare și la final ciocolata topită.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
200 g
Beigli
200 g
Ciocolata
200 g
Napolitane Hanul Boieresc
1 L
Frisca pentru batut
500 g
Zahar
1 sticluta
Esenta rom
100 g
Stafide
100 g
Nuci
50 ml
Visinata
150 g
Dulceata de cirese amare
Mod de preparare
1
Topim ciocolată în baine marie și tăiem pe blatul de lucru cozonacul în cubulețe.
2
Separat punem pe foc smântână de gătit, peste care adăugăm rom.
3
Într-o altă tigaie adăugăm vișinată și stafide
4
Când s-a topit ciocolata turnăm treptat din smântâna cu rom peste ea și amestecăm în continuare pe foc. Între timp strecurăm stafidele.
5
Într-o oală separată punem zahăr la caramelizat. Când s-a topit complet, adăugăm nuci și amestecăm.
6
Batem cu telul într-un bol smântână lichidă. Adăugăm o lingură de zahăr pudră și continuăm să amestecăm până ajungem la consistență de frișcă.
7
Turnăm peste frișcă puțină vișinată în care am fiert stafidele.
8
Pe o farfurie punem frișcă, bucăți de cozonac îmbibate în vișinată, napolitane de la Hanul Boieresc tăiate, nuci caramelizate, dulceață de cireșe amare și la final ciocolata topită.