Ștrudel cu mere cu topping din cremă de brânză


Mod de preparare
20 Min
Gata în
50 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1
    aluat de foietaj
  • 5
    mere
  • 50 g
    unt
  • 50 g
    stafide
  • 2 linguri
    miere
  • 50 g
    zahăr tos
  • zahăr pudră
  • cacao
  • 1
    gălbenuș de ou
  • scorțișoară
  • 4 bucăți
    Campus preparat de brânză cu fructe

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Curățăm merele cu economul
  2. Etapă de gătit
    Punem zahărul tos într-o tigaie incinsă, la foc mare, și îl caramelizăm
  3. Etapă de gătit
    Tăiem merele cubulețe și le adăugăm în tigaie, amestecăm astfel încât să nu se prindă. Adăugăm untul și 2 linguri de miere
  4. Etapă de gătit
    Amestecăm și lăsăm 3-4 min. la foc mediu, să se confieze puțin merele. Punem și o lingură, două de stafide, apoi presărăm scorțișoara
  5. Etapă de gătit
    Dăm focul mai mic, pentru că apa pe care o lasă merele trebuie să se evapore, iar compoziția să rămână caldă
  6. Etapă de gătit
    De obicei, când pregătim caramelul, punem de la început zahărul împreună cu untul. Însă acum am pus întâi zahărul cu merele ca fructele să prindă culoare, iar aroma să fie mai intensă
  7. Etapă de gătit
    Încingem cuptorul
  8. Etapă de gătit
    În loc să folosim făină, presărăm pe suprafața de lucru zahăr pudră amestecat cu cacao, apoi punem foietajul peste. Întindem puțin aluatul de foietaj cu facaletul
  9. Etapă de gătit
    Punem umplutura pe toată suprafața foietajului, dar avem grijă să lăsăm marginile libere. Apoi rulăm ștrudelul și lipim capetele
  10. Etapă de gătit
    Punem în tavă hârtie pergament și punem cu grijă ștrudelul în tavă, să nu se desprindă. Ar trebui să manevrăm ștrudelul destul de rapid, pentru că umplutura de mere înmoaie aluatul. Ungem ștrudelul cu galbenuș de ou
  11. Etapă de gătit
    Lăsăm la cuptor aproximativ 30 min. la 180 grade
  12. Etapă de gătit
    Când foietajul a crescut iar ștrudelul este frumos rumenit, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcorească
  13. Etapă de gătit
    Servim ștrudelul însoțit de două tipuri de cremă Campus – desert cu brânză de vacă și aromă de fructe, aici am folosit căpșune și banane