Economisim bani, nu dragoste.
Economisim bani, nu dragoste.

Tartă cu căpșuni proaspete

Gata în
40 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții
3
gălbenușuri
200 g
zahăr
150 g
făină
100 g
unt
un aluat de foietaj
250 g
fistic
300 ml
lapte
5
capșune proaspete
esență de vanilie

Mod de preparare

1
Măsurăm aluatul si îl intindem cât să acopere marginile formei de tartă
2
Udăm o bucată de hârtie de pergament si o modelăm în forma de copt
3
Potrivim aluatul în formă și îl modelăm
4
Tăiem spre exterior marginile în exces
5
Cu o pensulă întindem puțin gălbenuș de ou peste aluat
6
Înțepăm aluatul cu o furculiță
7
Pentru ca aluatul să nu crească foarte tare punem deasupra boabe de fasole sau orez
8
Introducem la cuptor timp de 20 de minute
9
Într-o oală punem pe foc laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr
10
Adăugăm esență de vanilie
11
Separat amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr
12
Încorporăm făina
13
Adăugăm laptele fiert și omogenizăm treptat, cu un tel
14
Răsturnăm toată compoziția într-o oală și amestecăm încontinuu pe foc, până se îngroașă
15
Adăugăm 3 linguri mari de unt la temperatura camerei și continuăm să amestecăm
16
Strecurăm crema printr-o sită ca să fie foarte fină
17
Fisticul se desface din coajă, se prăjește puțin și apoi se macină în blender
18
Încorporăm în cremă și făina de fistic
19
Scoatem aluatul din cuptor și dăm la o parte boabele de fasole
20
Lăsăm aluatul și crema să se răcească
21
Umplem forma din aluat cu cremă
22
Ornăm cu felii de căpșuni