Tartă cu căpșuni proaspete


Gata în
40 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 3
    gălbenușuri
  • 200 g
    zahăr
  • 150 g
    făină
  • 100 g
    unt
  • un aluat de foietaj
  • 250 g
    fistic
  • 300 ml
    lapte
  • 5
    capșune proaspete
  • esență de vanilie

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Măsurăm aluatul si îl intindem cât să acopere marginile formei de tartă
  2. Etapă de gătit
    Udăm o bucată de hârtie de pergament si o modelăm în forma de copt
  3. Etapă de gătit
    Potrivim aluatul în formă și îl modelăm
  4. Etapă de gătit
    Tăiem spre exterior marginile în exces
  5. Etapă de gătit
    Cu o pensulă întindem puțin gălbenuș de ou peste aluat
  6. Etapă de gătit
    Înțepăm aluatul cu o furculiță
  7. Etapă de gătit
    Pentru ca aluatul să nu crească foarte tare punem deasupra boabe de fasole sau orez
  8. Etapă de gătit
    Introducem la cuptor timp de 20 de minute
  9. Etapă de gătit
    Într-o oală punem pe foc laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr
  10. Etapă de gătit
    Adăugăm esență de vanilie
  11. Etapă de gătit
    Separat amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr
  12. Etapă de gătit
    Încorporăm făina
  13. Etapă de gătit
    Adăugăm laptele fiert și omogenizăm treptat, cu un tel
  14. Etapă de gătit
    Răsturnăm toată compoziția într-o oală și amestecăm încontinuu pe foc, până se îngroașă
  15. Etapă de gătit
    Adăugăm 3 linguri mari de unt la temperatura camerei și continuăm să amestecăm
  16. Etapă de gătit
    Strecurăm crema printr-o sită ca să fie foarte fină
  17. Etapă de gătit
    Fisticul se desface din coajă, se prăjește puțin și apoi se macină în blender
  18. Etapă de gătit
    Încorporăm în cremă și făina de fistic
  19. Etapă de gătit
    Scoatem aluatul din cuptor și dăm la o parte boabele de fasole
  20. Etapă de gătit
    Lăsăm aluatul și crema să se răcească
  21. Etapă de gătit
    Umplem forma din aluat cu cremă
  22. Etapă de gătit
    Ornăm cu felii de căpșuni