- 1 kgMere golden Hanul Boieresc
- 100 gBiscuiți populari Hanul Boieresc
- 1 cutieSmântână 30% Hanul Boieresc
- 300 mlLapte Hanul Boieresc
- 6 buc.Ouă Hanul Boieresc
- 1 pungăCușcuș Hanul Boieresc
- 1 buc.Telemea Ibănești Hanul Boieresc
- 250 gMiez de nucă Hanul Boieresc
- 500 gUnt
- 500 gZahăr
- 10 gScorțișoară
Tartă de mere cu telemea, nucă și smântână
Categorie
- Desert
Ingrediente
- 1 kgMere golden Hanul Boieresc
- 100 gBiscuiți populari Hanul Boieresc
- 1 cutieSmântână 30% Hanul Boieresc
- 300 mlLapte Hanul Boieresc
- 6 buc.Ouă Hanul Boieresc
- 1 pungăCușcuș Hanul Boieresc
- 1 buc.Telemea Ibănești Hanul Boieresc
- 250 gMiez de nucă Hanul Boieresc
- 500 gUnt
- 500 gZahăr
- 10 gScorțișoară
Mod de preparare
- Etapă de gătit
Pregătirea caramelului
Topim zahărul și facem un caramel. Deasupra adăugăm o bucată generoasă de unt și o lingură de smântână. Amestecăm bine compoziția.
- Etapă de gătit
Pregătirea merelor
Tăiem merele pe jumătate și îndepărtăm cotorul. Tăiem jumătățile în felii subțiri.
Într-o tavă așezăm caramelul obținut și feliile de măr în cerc, până obținem o formă de rozetă care acoperă caramelul. Presărăm miez de nucă. Separat, punem cușcușul la fiert.
- Etapă de gătit
Pregătirea tartei
Într-un blender, mărunțim biscuiții peste care adăugăm nucă, puțină scorțișoară, două ouă, trei linguri de smântână, 3 linguri de zahăr, un sfert din bucata de telemea și 50ml lapte.
Amestecăm cușcușul fiert cu pasta obținută în blender. Punem compoziția în tavă, deasupra caramelului și a merelor. Băgăm tava la cuptor. Când e gata, răsturnăm tarta pe un platou și o servim călduță.
Poftă bună!










