Tartă de mere cu telemea, nucă și smântână


Gata în
60 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 1 kg
    Mere golden Hanul Boieresc
  • 100 g
    Biscuiți populari Hanul Boieresc
  • 1 cutie
    Smântână 30% Hanul Boieresc
  • 300 ml
    Lapte Hanul Boieresc
  • 6 buc.
    Ouă Hanul Boieresc
  • 1 pungă
    Cușcuș Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Telemea Ibănești Hanul Boieresc
  • 250 g
    Miez de nucă Hanul Boieresc
  • 500 g
    Unt
  • 500 g
    Zahăr
  • 10 g
    Scorțișoară

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Pregătirea caramelului


    Topim zahărul și facem un caramel. Deasupra adăugăm o bucată generoasă de unt și o lingură de smântână. Amestecăm bine compoziția.

  2. Etapă de gătit
    Pregătirea merelor


    Tăiem merele pe jumătate și îndepărtăm cotorul. Tăiem jumătățile în felii subțiri.


    Într-o tavă așezăm caramelul obținut și feliile de măr în cerc, până obținem o formă de rozetă care acoperă caramelul. Presărăm miez de nucă. Separat, punem cușcușul la fiert.  

  3. Etapă de gătit
    Pregătirea tartei


    Într-un blender, mărunțim biscuiții peste care adăugăm nucă, puțină scorțișoară, două ouă, trei linguri de smântână, 3 linguri de zahăr, un sfert din bucata de telemea și 50ml lapte.


    Amestecăm cușcușul fiert cu pasta obținută în blender. Punem compoziția în tavă, deasupra caramelului și a merelor. Băgăm tava la cuptor. Când e gata, răsturnăm tarta pe un platou și o servim călduță.




    Poftă bună!