Tiramisu


Gata în
30 Min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 4
    ouă
  • 300 g
    zahăr
  • Vanilie
  • 500 ml
    cafea
  • Esență de rom
  • 250 g
    mascarpone
  • Jumătate de tabletă de ciocolată albă
  • Pișcoturi
  • Cacao

Mod de preparare

  1. Etapă de gătit
    Punem apa la fiert.
  2. Etapă de gătit
    Strecurăm cafeaua peste apa clocotită.
  3. Etapă de gătit
    Oprim focul, acoperim oala și lăsăm cafeaua să se infuzeze.
  4. Etapă de gătit
    Separăm albușurile de gălbenușuri.
  5. Etapă de gătit
    Adăugăm 150 g de zahăr peste albușuri și restul de 150 g peste gălbenușuri.
  6. Etapă de gătit
    Batem albușurile spumă și le lăsăm la frigider.
  7. Etapă de gătit
    Frecăm gălbenușurile cu zahăr și adăugăm puțină esență de rom.
  8. Etapă de gătit
    Amestecăm până se topește zahărul.
  9. Etapă de gătit
    Adăugăm mascarpone și amestecăm.
  10. Etapă de gătit
    Radem ciocolata albă peste gălbenușurile amestecate cu mascarpone.
  11. Etapă de gătit
    Mai batem puțin albușurile scoase de la frigider.
  12. Etapă de gătit
    Încorporăm încet albușurile în amestecul de gălbenușuri cu mascarpone.
  13. Etapă de gătit
    Turnăm cafeaua într-un vas mai lat.
  14. Etapă de gătit
    Înmuiem pișcoturile în cafea.
  15. Etapă de gătit
    Într-un vas transparent punem un rând de pișcoturi și le tasăm ușor.
  16. Etapă de gătit
    Adăugăm crema peste pișcoturi.
  17. Etapă de gătit
    Mai adăugăm un rând de pișcoturi înmuiate în cafea.
  18. Etapă de gătit
    Adăugăm încă un strat de cremă.
  19. Etapă de gătit
    Presărăm cacao deasupra și radem ciocolata albă.