Tiramisu


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert
Desertul pe care nimeni nu îl poate refuza

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

4
ouă
300 g
zahăr
Vanilie
500 ml
cafea
Esență de rom
250 g
mascarpone
Jumătate de tabletă de ciocolată albă
Pișcoturi
Cacao

Mod de preparare

1
Punem apa la fiert.
2
Strecurăm cafeaua peste apa clocotită.
3
Oprim focul, acoperim oala și lăsăm cafeaua să se infuzeze.
4
Separăm albușurile de gălbenușuri.
5
Adăugăm 150 g de zahăr peste albușuri și restul de 150 g peste gălbenușuri.
6
Batem albușurile spumă și le lăsăm la frigider.
7
Frecăm gălbenușurile cu zahăr și adăugăm puțină esență de rom.
8
Amestecăm până se topește zahărul.
9
Adăugăm mascarpone și amestecăm.
10
Radem ciocolata albă peste gălbenușurile amestecate cu mascarpone.
11
Mai batem puțin albușurile scoase de la frigider.
12
Încorporăm încet albușurile în amestecul de gălbenușuri cu mascarpone.
13
Turnăm cafeaua într-un vas mai lat.
14
Înmuiem pișcoturile în cafea.
15
Într-un vas transparent punem un rând de pișcoturi și le tasăm ușor.
16
Adăugăm crema peste pișcoturi.
17
Mai adăugăm un rând de pișcoturi înmuiate în cafea.
18
Adăugăm încă un strat de cremă.
19
Presărăm cacao deasupra și radem ciocolata albă.