- 6 buc.Ouă Hanul Boieresc
- 1 buc.Cozonac cu nucă și rahat Hanul Boieresc
- 1 borcanMagiun de prune Hanul Boieresc
- 300 gCremă de brânză
- 200 gSmântână 30% Hanul Boieresc
- 150 gUnt
- 200 gZahăr pudră
- 150 gSmântână de gătit/ Frișcă
- 150 gCiocolată neagră 70%
- 200 mlPălincă Hanul Boieresc
- 1 buc.Păstaie de vanilie
- 100 gZahăr
- 50 gStafide
- 1 borcanCompot piersici Hanul Boieresc
- *Opțional: coji de lămâie, portocală și 2 steluțe de anason
Tort de cozonac
Categorie
- Desert
Ingrediente
- 6 buc.Ouă Hanul Boieresc
- 1 buc.Cozonac cu nucă și rahat Hanul Boieresc
- 1 borcanMagiun de prune Hanul Boieresc
- 300 gCremă de brânză
- 200 gSmântână 30% Hanul Boieresc
- 150 gUnt
- 200 gZahăr pudră
- 150 gSmântână de gătit/ Frișcă
- 150 gCiocolată neagră 70%
- 200 mlPălincă Hanul Boieresc
- 1 buc.Păstaie de vanilie
- 100 gZahăr
- 50 gStafide
- 1 borcanCompot piersici Hanul Boieresc
- *Opțional: coji de lămâie, portocală și 2 steluțe de anason
Mod de preparare
- accessibility.recipes.cookingstep
Pregătirea blatului
Cozonacul se taie felii, se dă prin câteva ouă bătute și se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. După ce se răcesc feliile de cozonac, se întind cu ajutorul unui sucitor, pentru a se obține un blat subțire.
Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apă și cu 200ml de pălincă de prune, iar apoi se adaugă stafide, coji de lămâie și de portocală și puțin anason. Totul se pune la fiert, se amestecă și se lasă până când zahărul se topește.
- accessibility.recipes.cookingstep
Compoziția
Separat, se mixează frișca împreună cu zahărul pudră și păstaia de vanilie. Într-un alt bol, se amestecă untul cu crema de branză și se încorporează cu mixul de frișcă și 200g de smântână cremoasă. Apoi, magiunul de prune se amestecă cu 30g de smântâna.
Folosind tehnica Bain Marie, într-o oală cu un 1l de apă, se pune un bol deasupra, astfel încât bucățile de ciocolată să se topească la abur, amestecând constant. Se taie câteva felii de piersică din compot.
- accessibility.recipes.cookingstep
Asamblarea tortului
Pentru bază se folosesc feliile de cozonac însiropate. Se așază într-o tava, apoi se adaugă un strat alcătuit din mixul de magiun de prune și smântână, urmat de un alt strat de felii de cozonac. Se completează cu un strat de cremă de unt și încă un strat de magiun de prune.
La final, încheiem cu un ultim strat de felii de cozonac și îmbrăcăm totul în crema de unt peste care se adaugă un strat generos de ciocolată topită.
- accessibility.recipes.cookingstep
Decorarea
Peste ciocolata topită, se adaugă stafidele mixate cu fâșiuțe de lămâie și portocală și feliile de piersică, pentru un gust desăvârșit.
Poftă mare!