Tort de cozonac


Gata în
60 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

  • 6 buc.
    Ouă Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Cozonac cu nucă și rahat Hanul Boieresc
  • 1 borcan
    Magiun de prune Hanul Boieresc
  • 300 g
    Cremă de brânză
  • 200 g
    Smântână 30% Hanul Boieresc
  • 150 g
    Unt
  • 200 g
    Zahăr pudră
  • 150 g
    Smântână de gătit/ Frișcă
  • 150 g
    Ciocolată neagră 70%
  • 200 ml
    Pălincă Hanul Boieresc
  • 1 buc.
    Păstaie de vanilie
  • 100 g
    Zahăr
  • 50 g
    Stafide
  • 1 borcan
    Compot piersici Hanul Boieresc
  • *Opțional: coji de lămâie, portocală și 2 steluțe de anason

Mod de preparare

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Pregătirea blatului


    Cozonacul se taie felii, se dă prin câteva ouă bătute și se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu puțin ulei. După ce se răcesc feliile de cozonac, se întind cu ajutorul unui sucitor, pentru a se obține un blat subțire.


    Pentru sirop, se amestecă zahărul cu apă și cu 200ml de pălincă de prune, iar apoi se adaugă stafide, coji de lămâie și de portocală și puțin anason. Totul se pune la fiert, se amestecă și se lasă până când zahărul se topește.

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Compoziția


    Separat, se mixează frișca împreună cu zahărul pudră și păstaia de vanilie. Într-un alt bol, se amestecă untul cu crema de branză și se încorporează cu mixul de frișcă și 200g de smântână cremoasă. Apoi, magiunul de prune se amestecă cu 30g de smântâna.


    Folosind tehnica Bain Marie, într-o oală cu un 1l de apă, se pune un bol deasupra, astfel încât bucățile de ciocolată să se topească la abur, amestecând constant. Se taie câteva felii de piersică din compot.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Asamblarea tortului


    Pentru bază se folosesc feliile de cozonac însiropate. Se așază într-o tava, apoi se adaugă un strat alcătuit din mixul de magiun de prune și smântână, urmat de un alt strat de felii de cozonac. Se completează cu un strat de cremă de unt și încă un strat de magiun de prune.


    La final, încheiem cu un ultim strat de felii de cozonac și îmbrăcăm totul în crema de unt peste care se adaugă un strat generos de ciocolată topită.

  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Decorarea


    Peste ciocolata topită, se adaugă stafidele mixate cu fâșiuțe de lămâie și portocală și feliile de piersică, pentru un gust desăvârșit.



    Poftă mare!