Ardei umpluți (cu răbdare)
Gata în
90 min
Nivel de dificultate
Categorie
Un deliciu de toamnă pentru care ne trebuie doar puțină răbdare și cele mai bune ingrediente de la PENNY.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
7
Ardei grași, în mai multe culori
1 kg
Carne de porc tocată
2
Ceapă
2
Ouă
3 căței
Usturoi
4
Roșii
1 legătură
Pătrunjel
200 g
Orez
3 fire
Leuștean
200 g
Smântână
Sare
Piper
Mod de preparare
1
Tocăm ceapa mărunt și o punem la călit, după ce încingem bine uleiul în tigaie.
2
După ce se înmoaie ceapa, adăugăm orezul uscat în tigaie și amestecăm bine timp de 2 minute.
3
Într-un castron încăpător punem carnea tocată și adăugăm ceapa și orezul călit deasupra.
4
Tocăm leaușteanul și îl adăugăm peste restul ingredientelor din bol, alături de ouă, sare și piper după gust.
5
Spălăm ardeii și îndepărtăm cu grijă cotorul cu semințe.
6
Adăugăm umplutura în ardei și îi așezăm într-o oală mare.
7
Între timp pregătim roșiile pentru sos. Le crestăm și le cufundăm 10 secunde într-o oală în care am fiert apă.
8
Decojim roșiile și le tocăm mărunt sau le băgăm direct la blender alături de usturoi și condimente.
9
Turnăm sosul de roșii peste ardeii din oală și completăm cu apă (în jur de 2 căni). Adăugăm sare și piper, punem capacul apoi lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 50 de minute.
10
La final servim cu smântână.