Ingrediente pentru remove add Porții1 llapte200 gorez cu bob rotund200 gunt250 gzahăr2 ouă200 mlsmântână lichidă100 galune de pădure crude1 pliczahăr vanilinat înghețată de vaniliePregătește
1Spălăm orezul în 2-3 ape. Alegem un orez cu bob rotund ca să fie mai cremos2Fiebem la foc mic orezul cu laptele și cu 100 g de zahăr3Amestecăm ca să nu se prindă de fundul oalei4Peste orezul care fierbe adăugăm un pliculeț de zahăr vanilat5Într-o tigaie punem alunele la prăjit și adăugăm 1-2 linguri zahăr și amestecăm până se caramelizează6Scoatem alunele cu zahărul ars pe hârtie de pergament si lăsăm să se răcească. Zaharul se va întări7Într-o crăticioară adăugăm 150g de zahăr ca să pregătim caramelul8Peste zahărul topit adăugăm smântână lichidă și lăsăm să fiarbă, apoi adăugăm și untul9Luăm crăticioara cu caramel de pe foc, amestecăm cu blenderul de mână și lăsăm apoi să se odihnească10Sfărămăm alunele caramelizate cu făcălețul, apoi le punem în blender până și le facem pudră11Peste orez adăugăm un ou și amestecăm foarte bine12Turnăm orezul în forme de brioșe13Punem orezul la cuptor și lăsăm 15 minute până prinde o crustă subțire14Pregătim farfurile de montat, scoatem orezul din forme pe farfurie, presărăm deasupra praf de alune15Adăugăm o lingură de înghețată lângă orez, adăugăm deasupra caramel și decorăm cu o frunză de mentă
play_circle_outline access_time95 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu bananeChef: MargotCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Chec cu iaurt și bezeaChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu CheesecakeCategorieDesert
play_circle_outline access_time90 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cheesecake cu struguriChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite americaneChef: NicolaCategorieDesert
play_circle_outline access_time30 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicareCategorieDesert
play_circle_outline access_time45 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Colțunași dulciChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time60 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Compot de pere pentru iarnăChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time50 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cornulețe cu untură și dulceațăChef: NicolaiCategorieDesert
play_circle_outline access_time360 min restaurant_menu restaurant_menu restaurant_menu Cozonac pufosChef: NicolaiCategorieDesert