Chec cu iaurt și bezea

Mod de preparare
20 min
Gata în
50 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

7
ouă
270 g
zahăr
150 g
iaurt BONI
150 g
făină
5 g
drojdie uscată
ulei de floarea soarelui
150 g
migdale
1
lămâie
150 5
fructe de pădure
mentă proaspătă

Mod de preparare

1
Într-un bol punem făină și un praf de sare
2
Separat batem 2 ouă
3
Adăugăm zahărul și amestecăm
4
În iaurtul BONI se pune drojdia uscată și se amestecă
5
În bolul cu făină, punem cele 2 ouă cu zahăr și iaurtul amestecat cu drojdia
6
Aluatul trebuie să fie destul de moale
7
Se pasează migdalele până ajung aproape la consistența de făină
8
Se amestecă făina de migdale cu aluatul și se încorporează uleiul
9
Se pune amestecul într-o tavă tapetată cu unt și făină
10
Se pune la cuptor pentru cca 30 de minute la 180 de grade Celsius
11

Se lasă checul puțin la răcit


12
Se separă albușurile de la 5 ouă de gălbenușuri, iar albușurile se bat cu 120g zahăr până devin spumă și, la sfârșit, se adaugă puțină lămâie
13

Într-un bol amestecăm fructele de pădure cu zahăr si puțină lămâie


14
Adăugăm peste chec bezeaua, amestecul de fructe de pădure și puțină mentă proaspătă tocată