
Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicare
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Desert
Puțin cognac și ceva mai multă dedicare schimbă cu totul aroma clătitelor.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 ml
Lapte
3
Ouă
50 g
Zahăr
350 g
Făină
1 lingură
Ulei
1 vârf de cuțit
Bicarbonat de sodiu
Apă minerală
3
Lămâie
3
Portocală
1 linuriță de Cognac pentru fiecare clătită
Mod de preparare
1
Amestecăm într-un bol încăpător laptele, ouăle și apa minerală
2
Adăugăm treptat ingredientele uscate, amestecate în prealabil în alt bol: făină, bicarbonat, zahăr și amestecăm până obținem o compoziție fluidă.
3
Incingem uleiul în tigaia pentru clătite.
4
Adăugăm puțină apă, cognac, coajă de lămâie și portocală feliată subțire.
5
Adăugăm din compoziție în tigaie și presărăm zeamă de portocale pe deasupra.
6
Servim pe o farfurie cu câteva linguri din sosul aromat rămas în tigaie.