Clătite pufoase cu un strop de cognac și dedicare
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
Puțin cognac și ceva mai multă dedicare schimbă cu totul aroma clătitelor.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
500 ml
Lapte
3
Ouă
50 g
Zahăr
350 g
Făină
1 lingură
Ulei
1 vârf de cuțit
Bicarbonat de sodiu
Apă minerală
3
Lămâie
3
Portocală
1 linuriță de Cognac pentru fiecare clătită
Mod de preparare
1
Amestecăm într-un bol încăpător laptele, ouăle și apa minerală
2
Adăugăm treptat ingredientele uscate, amestecate în prealabil în alt bol: făină, bicarbonat, zahăr și amestecăm până obținem o compoziție fluidă.
3
Incingem uleiul în tigaia pentru clătite.
4
Adăugăm puțină apă, cognac, coajă de lămâie și portocală feliată subțire.
5
Adăugăm din compoziție în tigaie și presărăm zeamă de portocale pe deasupra.
6
Servim pe o farfurie cu câteva linguri din sosul aromat rămas în tigaie.