Fidea cu lapte BONI


Gata în
30 min
Nivel de dificultate

Categorie
  • Desert

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

NaN
ouă
NaN g
făină PENNY
sare
NaN l
lapte BONI bio de 3.5% grăsime
NaN linguri
zahăr
scorțișoară
nucă
NaN
portocale

Mod de preparare

1
Tăiem coaja de la o portocală
2
Punem coaja de portocală într-o oală cu ½ litru de apă și cu 2-3 linguri de zahăr alb
3
Pregătim tăițeii
4
Amestecăm ouăle cu făina PENNY și puțină sare
5
Frământăm aluatul
6

Întindem aluatul cu un făcăleț până devine subțire (2-3 mm)


7

După ce siropul de portocală dă în clocot, îl mai ținem puțin pe foc 


8
Separat, punem la fiert un litru de lapte BONI bio, de 3.5% grăsime
9
Punem puțină făină pe o parte și pe alta, rulăm și tăiem aluatul în tăiței 
10
Când laptele BONI dă în clocot adaugăm 3 linguri de zahăr și punem 200g de tăiței
11
Tăițeii trebuie să fiarbă la foc încet și se amestecă din când în când 
12
Adaugăm puțină scorțișoară și puțină coajă de portocală tăiată feliuțe subțiri
13
La final, punem tăițeii în boluri cu puțin lapte
14
Deasupra adaugăm portocala confiată, nucă rasă si scorțișoară