Gogoși cu gem
Gata în
120 min
Nivel de dificultate
Categorie
Un desert care bucură pe oricine, de la mic la mare.
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
300 ml
apă minerală
500 g
făină
1 cub
drojdie
30 g
zahăr
20 g
ulei
1 pliculeț
zahăr vanilat
esență de rom
coajă de lămâie
1 l
ulei
1 l
ulei floarea soarelui (pentru prăjit)
Pentru decorat - zahăr pudră
Pentru umplutură - gem sau dulceață
Mod de preparare
1
Punem într-un malaxor drojdia cu puțină apă minerală, zahăr și un vârf de sare.
2
Adăugăm treptat făina și apa minerală. Amestecăm totul la viteză mică.
3
Adăugăm coaja de lâmâie.
4
Turnăm treptat și uleiul și continuăm să amestecăm.
5
Punem aluatul într-un castron pe care îl acoperim cu un șervet de bucătărie și îl lăsăm la dospit la temperatura camerei până își triplează volumul.
6
Pe un blat de bucătărie presărăm făină și întindem aluatul în grosime de maxim 1 cm
7
Cu un pahar tăiem forme pe care le lăsăm la odihnit timp de 5 – 10 minute, pe o hârtie de pergament.
8
Încingem uleiul și punem la prăjit formele tăiate în prealabil.
9
Punem pe o farfurie șervețele pe care vom scoate gogoșile.
10
O parte dintre gogoși le tăvălim prin zahăr pudră.
11
Pentru a le umple cu gem sau dulceață, facem un con din hârtie de pergament, facem o incizie cu un cuțit pe partea laterală a gogoșii și umplem după gust.