Pandișpan cu dulceață

Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
  • Desert
Un desert simplu care ne aduce aminte de copilărie.

Ingrediente

Ingrediente pentru
 
Porții

300 g
fructe de pădure congelate
200 g
de zahăr tos
50 g
zahăr pudră
150 g
făină
200 ml
apă
5
ouă
50 g
făină
Vanilie
400 g
iaurt
Zeamă de lamâie
Coajă de lamâie
50 g
migdale
5
căpșuni
Mentă proaspătă
Dulceață de zmeură

Mod de preparare

1
Punem fructele de pădure într-o oală,
2
Adăugăm 3 linguri de zahăr și apa.
3
Le punem la foc mic și amestecăm din când în când.
4
Amestecăm cu blenderul, apoi strecurăm semințele și o lăsăm la foc mic.
5
Separăm albușurile de gălbenușuri.
6
Batem albușurile spumă cu o parte din zahăr.
7
Separat amestecăm gălbenușurile cu zahărul pudră.
8
Cernem făina și o adăugăm treptat peste gălbenușurile bătute cu zahăr.
9
Încorporăm spuma de albușuri cu gălbenușurile amestecate cu zahăr și făină.
10
Încingem cuptorul la 150 grade timp de 10 – 15 min.
11
Pe tava cuptorului întindem hârtie de copt.
12
Turnăm amestecul în tavă și îl intindem.
13
Lăsăm la cuptor timp de 10 – 15 min.
14
Scoatem aluatul de la cuptor, îl punem pe un prosop de bucătărie și îl rulăm cât este cald.
15
Omogenizăm iaurtul.
16
Amestecăm iaurtul cu o lingură de zahăr și coaja de lămâie.
17
Prăjim midgalele într-o tigaie.
18
Întindem hartie de copt pe blat și strivim migdalele cu un făcăleț.
19
Intindem dulceața de zmeură pe blat.
20
Pe o farfurie punem siropul de fructe de pădure și amestecul de iaurt.
21
Tăiem felii din ruladă și pe punem în farfurie.
22
Adăugăm felii de căpșuni.
23
Ornăm cu frunze de mentă.
24
Presărăm migdale.