
Papanași cu brânză
Gata în
30 min
Nivel de dificultate
Categorie
- Desert
Ingrediente
Ingrediente pentru
Porții
200 g
brânză de vaci moale
smântână grasă 30%
2
ouă
175 g
făină
lămâie
gemuri
1 linguriță
bicarbonat
1 lingură
zahăr
Mod de preparare
1
Într-un castron cernem făina
2
Cernem bicarbonatul peste și adaugăm coaja de lămâie
3
Spargem ouăle în castron
4
Amestecăm
5
Adaugăm și brânza de vaci și zahărul
6
Încorporăm făina cu brânza
7
Punem uleiul la încins în tigaie – jumătate de sticlă
8
Îndindem pe o bucată de hârtie pergament bilele de cocă pe care le formăm în mână
9
Amestecăm smântană și o punem pe farfurie
10
Amestecăm gemul într-un castron ca să fie moale și îl punem peste smântană
11
Ca să fie mai ușor să dezlipim bilele de cocă de pe hârtia pergament, punem puțin lingura în uleiul încins
12
Prăjim bilele de cocă în uleiul încins
13
Adăugăm bilele în smântâna cu gem